Lekker & gezond: courgetti bolognese

FOOD
Gepost op: 
27/01/2017

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de courgetti

  • 2 Courgettes
  • Een spiraalsnijder

Voor de saus

  • Een eetlepel olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 grote wortels
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 400 gram tomaten
  • 4 theelepels gehakte oreganoblaadjes
  • Een halve fles tomatensaus (passato) zonder suiker
  • 350 gram biologisch rundergehakt
  • 125ml groente bouillon (zonder suiker en gist)

Bereidingswijze

Fruit de ui en de knoflook in een grote pan met een beetje olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak het goudbruin. Zet het apart.
Snijd de courgette, wortels, knoflook, ui en bleekselderij in fijne stukjes. Bak deze ongeveer 10 minuten in dezelfde pan. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Schep na tien minuten het gehakt en de overige ingrediënten (behalve de courgette) bij het mengsel in de pan en laat het nog een kwartiertje zachtjes pruttelen.

Maak met een spiraalsnijder spaghetti van de courgette. Giet er kokend water overheen en laat het even staan. Verdeel de Courgetti over 4 borden en bedek met een flinke schep saus. Garneer eventueel met wat parmezaan, spinazieblaadjes of rucola.