Cavilon

3M™ Cavilon™ beschermt uw huid op de meest delicate plaats

Urine en/of stoelgang maakt de huid weker en kwetsbaarder voor wrijving en druk.  Daardoor kan er bij incontinentie ernstige huidbeschadigingen ontstaan. Bovendien kan ook de combinatie van zeep met hoge Ph, wassen en afdrogen een negatieve impact hebben op de gehavende huid.

 

Huidbeschadiging voorkomen

Cavilon barrièrecrème biedt een duurzame, langdurige bescherming tegen lichaamsvloeistoffen en hydrateert de huid. De unieke - op polymeer gebaseerde - formule biedt een luchtdoorlatende barrière om de huid te beschermen terwijl je wel nog steeds eventuele kleefproducten op de huid kunt aanbrengen. Deze kun je zowel voor volwassenen als baby’s (luierdermatitis) gebruiken.

De huid neemt de crème op, heeft geen invloed op het absorptievermogen van incontinentiemateriaal en is bestand tegen drie wasbeurten. Regelmatig gebruik van een kleine hoeveelheid (een erwtje) Cavilon duurzame barrièrecrème op de intacte huid geeft bescherming tegen huidirritatie.

 

Verzorging

De Cavilon verzorgingsdoekjes hebben een hydraterend en beschermend effect en zijn dus uitstekend geschikt om de huid te reinigen. Extra bescherming nodig? Combineer bij incontinentie de Cavilon verzorgingsdoekjes met Cavilon duurzame barrièrecrème en Cavilon niet-prikkende barrièrefilm.

 

Bij geïrriteerde huid

Cavilon niet-prikkende barrièrefilm is een alcoholvrije en vloeibare barrièrefilm in de vorm van een handige spray die tot 72 uur (wasbeurten inclusief) beschermt tegen huidbeschadiging door incontinentie.

De luchtdoorlatende filmlaag helpt om de beschadigde huid te beschermen.  De film is transparant zodat je op elke moment de risicovolle huid kunt blijven controleren. De unieke formule biedt langdurige bescherming en kleeft niet in luiers of incontinentiemateriaal.

 

Advies van de apotheker

Vraag raad aan je apotheker over ons volledige aanbod en hoe je dit het best gebruikt.