Gezondheidstips

veilig aerosollen

veilig aerosollen: tips bij het gebruik van een aerosoltoestel

Als je een infectie of aandoening hebt aan je luchtwegen, is het belangrijk dat de medicatie die je neemt diep in je luchtwegen kan doordringen. Je kan het voorgeschreven medicijn in een vloeistof oplossen en verstuiven via een aerosoltoestel. Het toestel zet de vloeistof om in een nevel die je via een maskertje of mondstuk inademt. Hierdoor worden je luchtwegen weer vrij. Maar hoe doe je dat, aerosollen? Waar moet je op letten tijdens het gebruik? En hoe voorzichtig moet je zijn als je kind of baby een luchtweginfectie heeft? Onze Goed apothekers zetten alles voor jou op een rij.

Lees verder
10 tips voor een stralende huid

10 tips voor een stralende huid

Wees lief voor je huid. Zorg elke ochtend en avond voor de passende verzorging en reiniging. Ook gezond leven is goed voor je huid. Tips van je Goed apotheker.

Lees verder
apotheek van wacht

vind gemakkelijk een apotheek van wacht in je buurt

In een apotheek van wacht kan je ’s avonds, ’s nachts en op zon- en feestdagen terecht voor dringende medicatie. Een dienstverlening die de rol van de apotheker als volwaardige partner in gezondheidszorg benadrukt. Wie dringend geneesmiddelen nodig heeft, kan die dus in principe altijd dicht in de buurt vinden. Hoe kan je weten welke apotheek in je regio wachtdienst heeft?

Lees verder
medicatie en alcohol: zelden een gezonde combinatie

medicatie en alcohol: zelden een gezonde combinatie

Drink verstandig, drink met mate. Verstandig gezondheidsadvies voor iedereen die graag alcohol drinkt. Als je medicatie neemt is het advies in de eerste plaats ‘drink minder of drink niet’. Alcohol combineren met medicijnen is immers niet zonder gezondheidsrisico’s. Lees hier hoe geneesmiddelen en alcohol elkaar kunnen beïnvloeden. En ontdek welke combinaties absoluut te mijden zijn.

Lees verder
Bril en mondmasker? 7 tips tegen aangedampte glazen | Goed

bril en mondmasker? 7 tips tegen het aandampen van je brilglazen!

Mondmaskers maken nu al een hele tijd deel uit van het straatbeeld. Echt aangenaam is het niet, maar gelukkig bestaan er heel wat leuke prints en stofjes. Voor brildragers is er echter wel een klein probleem: wie bril en mondmasker zegt, die zegt aangedampte brilglazen! Hoe kan je dit oplossen? Zorg er in de eerste plaats voor dat jouw masker goed past! Met de tips hieronder vermijd je bovendien dat je bril voortdurend aandampt, je hem de hele tijd moet reinigen of moet afzetten, en zo niets meer ziet.

Lees verder
alles over rimpels en de beste anti-rimpeltips

alles over rimpels en de beste anti-rimpeltips

Plots zijn ze daar … rimpels! Meestal ben je ze liever kwijt dan rijk, maar ze horen nu eenmaal bij het leven. Sommige rimpels geven het gezicht karakter en charme, hoewel niet iedereen daar van overtuigd is. Kijk maar naar het uitgebreide aanbod aan antirimpelcrèmes, -serums en andere anti-agingproducten.

Lees verder
suikerziekte

alles wat je moet weten over diabetes

Diabetes of suikerziekte komt steeds meer voor. Wat zijn de oorzaken en hoe kan je diabetes voorkomen of behandelen? Advies van je Goed apotheker.

Lees verder
video bellen

vermijd een coronadepressie … blijf positief

Minder mensen zien, meer binnen blijven … corona zorgt voor nogal wat aanpassingen. Positief blijven is de boodschap. Goed toont je hoe.

Lees verder
Welk mondmasker kies ik en hoe gebruik ik het?

zo kies je het juiste mondmasker – en gebruik je het correct

Welk mondmasker draag je het best? En hoe moet je je het bewaren en wassen om het proper en coronavrij te houden? Goed geeft je een antwoord op al jouw vragen.

Lees verder
een warme winter … met en voor je huisdier

een warme winter … met en voor je huisdier

Heb extra aandacht voor je (huis)dieren in de winter. De temperaturen en kortere dagen kunnen een invloed hebben op je hond of kat. Lees hier onze tips.

Lees verder
Droge huid en acne door een mondmasker vermijden

droge huid door mondmasker: dit kan je eraan doen

Als je lange tijd een mondmasker draagt vergroot de kans op acne en een droge huid. Lees deze tips van Goed om dit te verhelpen en je huid extra verzorgen.

Lees verder
symptomen van griep, corona of verkoudheid

verkoudheid, griep of corona?

Het coronavirus is nog altijd aanwezig. En in het najaar doen ook het griepvirus en verkoudheden weer de ronde. Hoe kan je de symptomen van griep, verkoudheid of corona van elkaar onderscheiden? Of neem je beter het zekere voor het onzekere als je je niet goed voelt?

Lees verder
griepvaccinatie in tijdens van corona

griepvaccinatie in tijden van corona

Het najaar is het vaste moment voor de jaarlijkse griepprik. In 2020 is het griepvaccin nog meer dan anders aangeraden. Er bestaat immers een grote kans dat de piek in het aantal griepgevallen samenvalt met een nieuwe golf van COVID-19. Griep vermijden is dus zeker de boodschap. In de eerste plaats voor je eigen gezondheid, maar ook om te verhinderen dat er heel veel mensen met griep in het ziekenhuis liggen op het moment dat er ruimte nodig is voor mensen die besmet zijn met het coronavirus.

Lees verder
5 tips om luizen te voorkomen

luizen voorkomen? lees onze 5 tips

Ook al zijn luizen niet echt gevaarlijk, toch kunnen ze heel vervelend zijn. Zeker tijdens de zomermaanden en aan het begin van het nieuwe schooljaar zijn kinderen er extra gevoelig voor. Nochtans zijn er een aantal manieren om het risico op luizen gevoelig te verminderen.

Lees verder
Teken: opgelet!

teken: opgelet!

Een beet van een teek voel je amper. Gevolg: je ontdekt ze vaak pas als het te laat is. Daarom is het belangrijk dat je je na elke wandeling in de natuur of nadat je in de tuin hebt gewerkt je goed controleert - of laat controleren - of je niet door teken bent gebeten.

Lees verder

Pagina's