10 tips voor een goede voetverzorging

CARE
Gepost op: 
04/05/2018
Laat schimmels niet met je voeten spelen

Geef schimmels geen kans om met je voeten te spelen. Met deze 10 tips weet je precies hoe dat moet.

 

 1. Wassen
  Was je voeten elke dag met koud of lauw water en een milde zeep (vraag hierover raad aan je apotheker). Zorg er voor dat je de zeep achteraf goed wegspoelt. Soms is het aangewezen om je voeten ook eens te wassen met een antibacteriële zeep of stop je voeten in een badje met water en azijn.
   
 2. Afdrogen
  Droog je voeten na het wassen steeds goed af. Ook tussen de tenen! Eventueel kun je wat talkpoeder aanbrengen of je voeten inwrijven met een lotion.
   
 3. Handdoek
  Deel je handdoek niet met anderen.
   
 4. Badslippers
  Loop niet met blote voeten op vochtige vloeren zoals in zwembaden, kleedkamers of gemeenschappelijke douches. Het best draag je een paar persoonlijke badslippers.
   
 5. Schoenen
  Kies voor schoenen die je voeten laten ‘ademen’ zoals sandalen, linnen of lederen schoenen. Vermijd in ieder geval rubber en nylon. Ook sportschoenen hou je best niet te lang aan. Als het enigszins kan, wissel je best elk dag van schoeisel zodat ze goed kunnen uitdrogen.
   
 6. Sokken
  Draag elke dag een paar propere wollen of katoenen sokken. Synthetische sokken nemen het vocht minder goed op. Gebruik best geen wasverzachter want doordoor kunnen de sokken vocht minder goed opnemen.
   
 7. Inlegzolen
  Inlegzolen kunnen het overtollige zweten absorberen.
   
 8. Eelt
  Eelt op de voeten neemt veel vocht op waardoor voetbacteriën er zich helemaal in hun sas voelen. Verwijder eelt en oude huidcellen dus systematisch van de huid. Bij de apotheker vind je alle nodige instrumenten zoals een eeltspons, een eeltschaaf, eeltcrème, enz.
   
 9. Boorzuurschilfers
  Om zweetvoeten te voorkomen kun je boorzuurschilfers in je schoenen en sokken strooien. Deze nemen het vocht op en houden de voeten droog (bestaat ook in poedervorm).
   
 10. Voetsprays en poeders
  Vraag raad aan je apotheker over de verschillende voetsprays en poeders met een bacteriedodende werking. Talkpoeder en zinkzalf kunnen helpen om het overtollige vocht te absorberen.