8 tips om je huid te doen stralen

CARE
Gepost op: 
01/12/2015

Elke dag teisteren zon, wisselende weersomstandigheden en luchtvervuiling onze huid. Maar ook onze eigen levenswijze heeft een grote impact. Daardoor kan de gelaatshuid er na verloop van tijd wat valer en doffer uitzien en haar elasticiteit verliezen. Nochtans wil elke vrouw – en heel wat mannen - er het liefst jong en jeugdig blijven uitzien. Met de feestdagen in het vooruitzicht leggen we je uit hoe je je huid moet verzorgen, huidveroudering kunt afremmen en je natuurlijke schoonheid kunt behouden.

Eet gezond

Een evenwichtige voeding zorgt niet alleen voor een gezond lichaam en meer energie… maar ook voor een stralende huid. Daarom is het belangrijk om een gevarieerd dieet te eten, rijk aan vitamine A, essentiële vetzuren en sporenelementen. Ook antioxidanten helpen in de strijd tegen de beschadiging van cellen en weefsels. Eet dus regelmatig bijvoorbeeld soja, appels, druiven of blauwe bessen. 

Drink voldoende water

De huid bestaat voor 70 procent uit vocht en elke dag verliezen we daarvan ongeveer één liter door te zweten. Het is dan ook erg belangrijk om voldoende te drinken om de huid ook van binnenuit te hydrateren. 

Beweeg!

Regelmatig bewegen zorgt er voor dat je meer energie krijgt en dat allerlei lichaamsfuncties beter functioneren. De spanningen nemen af en lichaamsbeweging is het ideale middel om zenuwen en frustraties uit je lichaam te krijgen. En dat effect zie je ook aan de buitenkant.

De zon is zowel vriend als vijand

We weten intussen allemaal dat een overdaad aan UV-stralen de huid beschadigt. Maar dit wil niet zeggen dat je de zon moet schuwen. Die is namelijk cruciaal voor de aanmaak van vitamine D waarmee we onze huid gezond houden. Elke dag een kwartiertje in de buitenlucht vertoeven is genoeg om dat vitamine D-gehalte op peil te houden.

Hou stress onder controle

Stress kan bepaalde huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis verergeren en maakt ze gevoeliger voor irritaties. Maar chronische stress tast ook de aanmaak van het collageen aan waardoor je huid doffer en droger wordt. Maak dus regelmatig tijd voor jezelf vrij om het stressniveau onder controle te houden. 

Dagelijkse huidverzorging

Om je huid fris en jeugdig te houden, verwijder je best elke dag je make-up, reinig je je huid en besteed je extra aandacht aan de broze zone rond de ogen. Breng zowel ’s morgens als ’s avonds een goede vochtinbrengende crème aan.  

Schone slaapster

Tijdens je slaap draait de productie van nieuwe huidcellen en collageen op volle toeren. Voor een gladde, soepele en jeugdige huid is het dan ook erg belangrijk om voldoende nachtrust te genieten. Vermoeidheid zorgt voor donkere kringen rond de ogen en een afgematte blik. Een schoonheidsslaapje is dus zeker geen loos begrip.

Bescherm je huid tegen externe agressies

Elke dag opnieuw teisteren allerlei externe factoren zoals vervuiling en tabaksrook onze natuurlijke beschermlaag. Een goede dagcrème beschermt je tegen die invloeden en doet je huid stralen. 

Gratis huidanalyse

Met een goede huidverzorging hou je ze in topconditie en geniet je langer van een stralende huid. Stap één is weten hoe het precies is gesteld met de conditie van de huid. Jouw apotheker beschikt over een professioneel toestel dat alle parameters in kaart brengt waardoor we je een persoonlijk huidadvies kunnen geven. Maak hier je afspraak voor een gratis huidanalyse