alles voor een zalige zomer met je huisdier

INFO
Gepost op: 
13/07/2020
alles voor een zalige zomer met je huisdier

Een mooie miauw, een warme waf … als je je trouwe viervoeter tijdens de zomermaanden goed verzorgt, krijg je die ongetwijfeld te horen. Tijdens warme dagen is extra aandacht voor je huisdier geen overbodige luxe maar een absolute must.

Als katteneigenaar hoef je je waarschijnlijk minder zorgen te maken bij warme temperaturen. Een kat is zelfstandig genoeg om zijn eigen weg te vinden en te zoeken, en bepaalt grotendeels zelf wanneer het tijd is om op pad te gaan of de schaduw op te zoeken. Een hond heeft vaak meer aandacht en richting nodig.

hou je hond koel als het warm is

  • Een rit met de auto en je neemt je hond mee? Laat je hond nooit achter in een afgesloten wagen, ook niet voor heel even. Als jij het buiten warm hebt, heeft je hond het in je stilstaande auto heet. Vergelijk het alsof jij met een winterjas aan in een hete serre zou zitten waar je niet uit kan.
  • Pas je wandelingen aan. Ga vroeger of later wandelen: voor of na de meest warme momenten dus. Puft en zucht je hond extra veel tijdens de wandeling? Wandel dan wat minder lang. Beter twee kortere wandelingen dan een lange.
  • Wandel zoveel mogelijk op het gras en in de schaduw. Heet asfalt of zand kunnen in het slechtste geval de voetzolen van je hond verschroeien.
  • Ligt je hond in de vlakke zon te slapen? Haal hem dan binnen of zorg dat hij op een plek met veel schaduw zijn dut kan doen.
  • Zet een volle drinkbak met vers water in de nabijheid van je hond. Als het warm is, drinkt een hond meer. Het is belangrijk dat hij steeds water in de buurt heeft.
  • Kam losse haren weg uit de vacht van je hond. Zo koelt hij gemakkelijker af.
  • Koel je hond niet af met een koude douche. Die plotse blootstelling aan kou vernauwt immers de aders.

opgelet voor teken en wormen bij je huisdier

Zomerse wandelingen in het gras of bosrijke gebieden houden een risico op teken in. Ook vlooien liggen constant op de loer, zowel bij je hond als kat. Bij Goed apotheek vind je tabletten waarmee je je hond of kat kan beschermen tegen vlooien. We hebben ook vlooienbanden en tekentangen in ons gamma. Kom gerust eens langs, we adviseren je graag voor een zorgeloze zomer met je geliefde huisdier.