de ideale gezichtsverzorging in vijf stappen

HEALTH
Gepost op: 
07/06/2018
De ideale gezichtsverzorging in vijf stappen

Je kan je huid dan wel trouw verzorgen, maar als je dat op de verkeerde manier aanpakt, doen je smeersels meer kwaad dan goed. De juiste dagelijkse huidverzorging voor jouw type huid is essentieel om er elke dag stralend bij te lopen. Deze tips helpen je op weg naar een blije huid.  

begin bij het begin: de huidanalyse

Net zoals jij het liefst geschenkjes krijgt die bij jou passen, verdient ook je huid een gepersonaliseerde aanpak. Een huidanalyse is dus onmisbaar om de keuze van je verzorgingsproducten op punt te stellen. Bij je apotheker kan je gratis laten bepalen welk type huid je hebt, en krijg je advies over de ideale gezichtsverzorging.

eerst reinigen, dan pas smeren

Smeren is zilver, reinigen is goud. Zonder de juiste reiniging van je huid kan je smeren wat je wil, het beoogde effect blijft uit. Vergeet dus niet je gelaat grondig schoon te maken voor je met je gezichtsbehandeling aan de slag gaat.

 

’s Morgens kan je je gezicht gewoon schoonmaken met water en daarna droogdeppen met een handdoek. ’s Avonds gebruik je best een reinigingsproduct dat is afgestemd op je huidtype. Micellair water is voor de meeste huidtypes een goede, milde keuze, maar vraag ook hierover zeker raad aan je apotheker.

goede gezichtsverzorging gebeurt dag én nacht

Je huid heeft 24 uur op 24 nood aan verzorging. Vanaf het moment dat je je bed uitspringt, verwen je je gezicht met een verzorgende dagcrème. Zit de dag erop, dan is het tijd voor fase 2: de nog belangrijkere nachtcrème. ’s Nachts is je huid immers in rust en neemt ze de crème beter op dan overdag.

andere huid? Andere crème

Welke dag- of nachtcrème je het best gebruikt, hangt af van je huid. Heb je een droge huid, dan kies je voor een voedende crème die je huid beschermt en verzacht. Heb je een gemengde of (extreem) vette huid, dan ben je beter gebaat bij een matterende crème. Ook voor een onzuivere huid bestaan er specifieke gezichtscrèmes.

het resultaat

Werpen je inspanningen vruchten af? Dat merk je bij een tweede huidanalyse . Blijf de conditie van je huid opvolgen om je verzorgingsritueel daarop af te stemmen. Je toekomstige jij zal je dankbaar zijn!