je hebt écht een huisapotheker nodig, zeker nu

HEALTH
Gepost op: 
30/04/2020
Huisapotheker

Simpel gezegd, een huisapotheker kan je leven redden. Want een huisapotheker is niet zomaar je vaste apotheker. Een huisapotheker is de apotheker die je individueel medicatieschema opstelt. Dat schema heb je best altijd op zak, zeker als je naar het ziekenhuis moet. Wat helaas in deze coronatijd niet vergezocht is. Door je schema zijn de zorgverleners meteen op de hoogte van je medicatiegebruik… en dat kan van levensbelang zijn. De kans is groot dat de Covid-19 behandeling invloed heeft op je gebruikelijke geneesmiddelen. Daarnaast is het belangrijk dat je huidige medicatiegebruik niet zomaar onderbroken wordt, want zo zouden aandoeningen kunnen verergeren. Een medicatieschema is dus essentieel voor een veilige zorg. Zeker bij chronische patiënten die verschillende geneesmiddelen nemen.

medicatieschema klopt niet meer

Is je medicatieschema niet meer up-to-date? Vraag dan zeker een nieuwe versie op bij je huisapotheker. Die zal er alles aan doen om je een correct medicatieschema te bezorgen, eventueel in overleg met je huisarts. Kan je het huis niet verlaten om je schema op te halen? Dan zijn er twee mogelijkheden:

  • Vraag je huisapotheker om je medicatieschema online klaar te zetten, zodat jij die op MijnGezondheid.be of MyHealthViewer kan downloaden en afdrukken.
  • Een familielid of mantelzorger mag op jouw vraag het medicatieschema ophalen bij je huisapotheker.

geen medicatieschema, wat nu

Heb je momenteel geen medicatieschema? Hou dan zeker de contactgegevens van je (huis)apotheker op zak. Bezorg die gegevens ook aan je familie of mantelzorger. Op die manier kunnen zorgverleners in het ziekenhuis gemakkelijk contact opnemen met de apotheker.

De patiënten die al een huisapotheker kozen, hebben er goed aan gedaan voor hun gezondheid. Nu jij nog. Vind hier je Goed (huis)apotheker in je buurt.