luizen verwijderen in 10 stappen

CARE
Gepost op: 
05/09/2016
Luizen verwijderen in 10 stappen

De nat-kam-methode is de beste manier om luizen uit te roeien. Als je ze correct uitvoert, moet elke luis eraan geloven. 

hoe kan je luizen verwijderen?

Er bestaan verschillende manieren om luizen te verwijderen, maar de nat-kam-methode is de meest efficiënte. Kinderen worden vaak besmet met luizen waardoor het beter is om niet elke keer agressieve, chemische producten te gebruiken. Deze methode is bovendien goedkoop, maar neemt enige tijd in beslag. Bovendien is het belangrijk dat je de nodige discipline hanteert.

Wat heb je nodig:

  • conditioner
  • een kam
  • een fijne luizenkam
  • een velletje wit keukenpapier
  • een handdoek

We leggen je hieronder stap voor stap uit hoe je best te werk gaat.

de nat-kam-methode

1. Was de haren met gewone shampoo.

2. Spoel de shampoo uit de haren maar droog niet af.

3. Breng overvloedig conditioner aan op de natte haren.

4. Kam de knopen uit de haren met een gewone kam.

5. Kam met de luizenkam van nek naar voorhoofd en kijk goed achter de oren en in de nek. Druk de luizenkam goed tegen het hoofd aan. Kies een luizenkam waarbij de tanden 0,3 tot 0,4 mm uit elkaar staan met een rechthoekige of ruitvormige doorsnede. Onze voorkeur gaat uit naar een kam die licht is van kleur zodat je de luizen ziet zitten. Vraag raad aan je apotheker bij de keuze van een goede luizenkam. 
6. Veeg de kam na elke beweging af op een stuk wit keukenpapier zodat je beter ziet of je luizen hebt verwijderd.

7. Spoel de conditioner uit de haren, maar droog de haren niet af.

8. Kam de haren met een gewone kam naar achteren.

9. Kam de haren opnieuw systematisch met de luizenkam, maar nu van voor naar achter.

10. Veeg de luizenkam opnieuw na elke beweging af.

 

Enkele aandachtspunten:

Kam zorgvuldig en voldoende lang. Doe dit twee keer per week, gedurende twee weken. Herhaal deze methode tot je na 2 opeenvolgende behandelingen geen luizen meer vindt. Indien je dan toch nog levende luizen vindt, moet je de nat-kam-methode nog twee weken langer toepassen.

Tip: nadat de behandeling afgelopen is, is het aan te raden je haren te wassen met een zachte shampoo. De BE.CARE zachte shampoo is hiervoor aan te raden omdat hij geschikt is voor gevoelige hoofdhuid en broze haren.

hoe moet je het gebruikte materiaal ontsmetten? 

Kammen en borstels die in contact zijn geweest met luizen reinig je best in warm water (minimaal 60°C gedurende vijf minuten).