make-up en schmink verwijderen doe je zo

CARE
Gepost op: 
20/02/2020
make-up en schmink verwijderen doe je zo

Jezelf schminken, je vermommen … wie heeft het nog niet gedaan met carnaval? Nu de carnavalsperiode terug voor de deur staat en de confettikanonnen geladen zijn, geven we je graag wat tips om je huid terug proper te krijgen als het tijd is om je te ontschminken. Essentiële verzorgingsregels zodat je huid geen schade kan oplopen.

Schmink of make-up verwijderen is misschien wel gemakkelijker gezegd dan gedaan. Zeker als je het goed wil doen. Eventjes schrobben met water verwijdert uiteindelijk wel de carnavalskleuren, maar echt huidvriendelijk is die methode niet.

was eerst je handen

Vooraleer je de make-up van je gezicht haalt, is het belangrijk dat je eerst je handen wast. Gebruik best zeep of handalcohol. Spoel alle zeepresten weg met stromend water. Was ook je vingertippen grondig. Zo ben je zeker dat je met propere handen aan je gezicht en ogen komt.

wees extra voorzichtig rond en op je ogen

Ook schmink of make-up op je oogleden? Verwijder die dan eerst. Je ooghuid is immers extra gevoelig. Gebruik een oogreinigingslotion. Deze is extra mild voor de gevoelige huid rond de ogen en kan je bv. gemakkelijk verwijderen met een zacht watje of met een wattenstaafje rond je oogplooien. Gebruik deze lotion niet voor de rest van je gezicht.

gebruik een huidreinigend product

Haal de schmink of make-up van je gezicht met de hulp van reinigingsmelk, -lotion of -crème. Spoel je gezicht eerst af met lauwwarm water. Masseer daarna het reinigend product goed in, en spoel opnieuw af met water. Hou bij de keuze van het juiste product steeds rekening met je huidtype. Onze apotheken adviseren je hier graag over.

schrob niet te hard

Behandel je huid met zachtheid. Door te hard te schrobben of te boenen kan je huid extra droog en trekkerig worden.

laat je huid rustig herstellen

Na het verwijderen van de schmink zal je gezicht wat droog aanvoelen. Breng voor je gaat slapen een herstellende en relaxerende nachtcrème aan. Zo kan je huid zich rustig herstellen terwijl je slaapt.

tip

Niet alleen tijdens het aanbrengen en verwijderen van make-up is het belangrijk dat je je gelaat goed verzorgd. Lees hier algemene tips voor een goede gezichtsverzorging.