huisapotheker

wat is een huisapotheker?

De apotheker is dé expert op het vlak van geneesmiddelen en dus een belangrijke schakel in het zorgverhaal voor chronische patiënten. Daarom kan je een huisapotheker aanduiden. Hij of zij begeleidt je bij je medicatiegebruik door persoonlijk advies te geven. Bovendien houdt hij of zij een medicatieschema voor je bij. Vandaag zitten je medische gegevens nog op te veel plekken verspreid: bij de specialist, in het ziekenhuis, bij de (al dan niet vaste) apotheker ... Dat maakt het niet alleen moeilijker, maar houdt ook een aantal risico’s in. Hoog tijd dus om iemand aan te duiden die al jouw medicatiegegevens centraal beheert en analyseert. En wie kan dat beter dan jouw apotheker?

 

Ontdek waarom het - zeker voor chronische patiënten - belangrijk is om een huisapotheker aan te duiden die jouw dossier van nabij opvolgt. Hij of zij kan ervoor zorgen dat jouw geneesmiddelengebruik een stuk eenvoudiger en correcter verloopt. Bovendien is deze extra service helemaal gratis. Spring dus snel even binnen in de apotheek, dan maken we dat graag voor jou in orde.

hoe kies je je huisapotheker?

Sinds oktober 2017 kun je jouw eigen huisapotheker aanduiden. Als patiënt wordt jou hiervoor geen enkele vergoeding aangerekend. Maar hoe doe je dat en wat houdt het precies in? We geven een antwoord op de vaakst voorkomende vragen.

 

de huisapotheker is er ook voor mantelzorgers

Zet jij je met hart en ziel in voor iemand die je graag ziet? Als mantelzorger neem je de zorg op jou voor iemand op het moment dat hij of zij die steun het hardst nodig heeft. Een belangrijke taak waar de huisapotheker je graag bij ondersteunt.

 

patiënten over hun apotheker

Lees de getuigenissen van onze patiënten. Wedden dat je overtuigd bent om vandaag nog je huisapotheker aan te duiden? 
 

 

apothekers over hun passie voor zorg

Apotheker word je niet zomaar. Je hebt een missie, namelijk zorgen voor mensen. Van een zwangere moeder tot een dementerende ouder. Hoe ze dat dagelijks in hun apotheek toepassen, leggen onze apothekers je graag uit. 

waarom kiezen voor de Goed apotheken?

Jouw gezondheid is onze grootste bekommernis. Daarom hechten we het grootste belang aan een goede begeleiding en correcte informatie. En onze aanpak werpt zijn vruchten af. In 2017 duidden – verhoudingsgewijs - een recordaantal patiënten een Goed apotheek aan als hun huisapotheker. Waarvoor dank!

De Goed apotheken zijn een coöperatieve groep van sociale apotheken in Vlaanderen en Brussel. Dagelijks staan 450 medewerkers, verdeeld over 90 vestigingen, klaar om je de beste service te garanderen. Jouw apotheker begeleidt je bij je medicatiegebruik en geeft je advies op maat. Maar eigenlijk hebben we nog veel meer te bieden. We lichten een aantal zaken uit:

interview met Minister van Volksgezondheid Maggie De Block

In het Surplusmagazine 2017 - winter lieten we Maggie De Block aan het woord. Haar missie: de band tussen patiënt en apotheker verder versterken.