IMV

je medicatie apart verpakt per inname, dat is handig

 
geneesmiddelen.jpg
 
 
Welke pil moet ik wanneer nemen? Het is een vraag die je je waarschijnlijk ook al hebt gesteld. Verschillende geneesmiddelen per dag innemen is niet eenvoudig. Te veel of te weinig innemen is risicovol en het klaarzetten ervan is tijdrovend. Goed helpt je daarmee via IMV of individuele medicatievoorbereiding. Op het uur dat je jouw medicijnen moet nemen, heb je vanaf nu een voorbereid zakje met daarin al je pillen die je op dat moment moet innemen. Handig, toch? Ook voor familie en zorgverleners is deze individuele verpakking met bijhorend medicatieschema een grote hulp.

 

hoe werkt IMV?

 1. Onze Goed apothekers halen de medicatie uit de originele verpakking en herverpakken ze in een apart luchtdicht zakje.

 2. Elk zakje bevat het precieze aantal pillen dat je bijvoorbeeld bij het ontbijt of voor het slapengaan moet innemen.

 3. Op elk zakje staat jouw naam, de naam van je arts, de datum en tijdstip van inname en een korte beschrijving van de vorm, de kleur en het aantal pillen.

 4. Je scheurt het zakje af, opent het en je hebt onmiddellijk alle nodige medicatie in je hand.

Ampullen, druppels en bruistabletten kunnen jammer genoeg niet in het IMV-zakje. Dat vermelden we dan ook duidelijk op je medicatieschema, zodat je weet dat je die nog apart moet innemen.

 

een medicatieschema kan je leven redden

Je Goed apotheker stelt samen met jou en je arts een medicatieschema op. Zo heb je een duidelijk overzicht van al jouw geneesmiddelen, hoeveel je dient in te nemen en op welk tijdstip. Neem het schema zeker ook mee als je naar de dokter of het ziekenhuis moet, dan is iedereen meteen op de hoogte van alle medicijnen die je neemt.

 

voordelen van IMV en medicatieschema

je bent zeker dat je de juiste medicatie neemt

 • Je neemt de juiste medicatie, in de juiste dosis, op het juiste moment dankzij de voorbereiding door je apotheker en de goedkeuring van je arts.
 • Er is minder risico om medicatie te verwisselen, te vergeten of dubbel in te nemen.
 • Ook als je naar het ziekenhuis moet, zijn de dokters dankzij je medicatieschema meteen op de hoogte van je medicatiegebruik.

gemakkelijk en snel

 • Elke doos bevat het precieze aantal zakjes voor een week.
 • Je hoeft niet langer meerdere dozen met verschillende vervaldata te bewaren bij je thuis.
 • Je moet zelf geen pillen meer uit de verpakking duwen.
 • Gewoon het zakje openscheuren en klaar! Geen fouten en geen tijdverlies.
 • Moet je per dag meer dan een keer pillen nemen? Geen probleem: je krijgt een zakje per innamemoment. Moet je drie keer per dag medicatie nemen? Dan zitten er per dag drie zakjes klaar.
 • Je kan je medicatie gemakkelijk meenemen en opbergen.

ook je familie en iedereen die voor jou zorgt, is gerust

 • Je partner, kind of verpleegkundige zijn gerust omdat je gemakkelijk en zelfstandig de juiste medicatie neemt.

 

imv_individuele_medicatie_verdeling.jpg

Heb je vragen over IMV? Neem gerust contact op met je Goed apotheker