incontinentie

Jong of oud, man of vrouw. Er zijn meer dan 600.000 mensen met urineverlies in België. Een ondraaglijke last hoeft dit niet te zijn. Er bestaan efficiënte hulpmiddelen en behandelingen die helpen om je dagelijks leven zo aangenaam mogelijk te maken. Of het probleem zelfs oplossen. 

 

Je apotheker maakt het verschil

Wist je dat je apotheker je ook kan helpen bij incontinentie? Hij zoekt met je mee naar de beste oplossing voor jouw situatie. Of heb je als mantelzorger vragen bij de verzorging van een familielid? Ook dan ben je bij je apotheker aan het juiste adres.

het juiste product

De oplossingen variëren of je een man of vrouw bent. Maar er zijn ook verschillende types van incontinentie die elk hun eigen oplossingen bieden. Als je voor iemand zorgt die bedlegerig is, dan vereist dit een andere aanpak dan iemand die in de menopauze zit. Een man die geopereerd is aan prostaatkanker heeft ook een andere opvolging nodig dan een vrouw na haar bevalling. Daarom vind je in je apotheek een breed gamma aan producten terug. De keuze van het juiste product bij urineverlies is belangrijk. Zo voorkom je lekkage maar ook bv. vervelende geurtjes.

Deze speciale incontinentieverbanden bevatten speciale korrels die geuren  neutraliseren en de urine veel sneller absorberen dan inlegkruisjes en maandverbanden. Met zo’n verband kom je met een veilig én hygiënisch gevoel de dag door.

 

 

Ondanks je regelmatige urineverlies kan je toch een actief leven leiden met deze speciale incontinentiebroekjes. Ze hebben een perfecte pasvorm, zijn onzichtbaar onder je kleren en dragen heel comfortabel. 

 

Als man hoef je geen inlegkruisje voor vrouwen te gebruiken. Wij bieden je een oplossing op maat aan.

 

Heb je af en toe last van druppelverlies? Dit absorberend ondergoed ziet eruit als een gewone slip, maar geeft je een gerust en veilig gevoel. Verkrijgbaar in diverse kleuren en modellen.

 

 

kan je incontinentie voorkomen? Of herstellen? 

In sommige gevallen wel. Voor vrouwen bestaan er oefeningen voor de bekkenbodemspieren die het urineverlies kunnen verminderen of zelfs stoppen. Bekkenbodemoefeningen worden aanbevolen om het herstel na je bevalling te bespoedigen, de controle over je blaas te verbeteren en je intimiteit te verbeteren.

 

We hebben 5 oefeningen voor je uitgewerkt zodat je hiermee thuis aan de slag kan gaan. Daarnaast bestaan er hulpmiddelen die je thuis kan gebruiken en je ook kunnen helpen.

 

cta_bekkenbodemspieroefeningen.png

plasdagboek

Als je last hebt van urineverlies is het handig om inzicht te verkrijgen in je plas- en drinkpatroon, alvorens je naar de dokter stapt. Met een plasdagboek kan de arts beter een inschatting maken van het soort plasprobleem.