ons unieke softwarepakket

de stille motor van de apotheek

Het lijkt soms zo eenvoudig. Jouw apotheker scant je voorschrift, je krijgt de juiste medicatie met bijbehorende uitleg en even later rolt de kassabon uit de printer. Klaar, een fluitje van een cent. Maar zoals vaker kan schijn weleens bedriegen. Jouw apotheker levert je immers niet zomaar een geneesmiddel af, maar gebruikt zijn of haar expertise om zeker te zijn dat dit product ook effectief het beste is voor jou. Daarvoor rekent men ook op de ondersteuning van ons softwarepakket ViaNova®. Dit unieke, zelf ontwikkelde programma mogen we met recht en rede de stille motor van onze apotheken noemen, die jouw gezondheid mee bewaakt. Nemen we even een kijkje onder die motorkap.

 

intelligente detective

Geneesmiddelen kunnen elkaars werking beïnvloeden, waardoor die afneemt of versterkt. Het softwarepakket houdt daarom rekening met jouw eerdere aankopen en weet perfect hoe geneesmiddelen zich tot elkaar verhouden. Zodra het een mogelijk probleem detecteert, krijgt de apotheker een signaal. Hij of zij beoordeelt vervolgens - in samenspraak met de behandelende arts – of je het verder kan gebruiken dan wel of je beter voor een alternatief kiest.

 

automatisch gelinkt aan het Gedeeld Farmaceutisch Dossier

Wist je dat je jouw toestemming kunt geven om jouw medicatiegegevens te delen? Elke apotheker bij wie je langsgaat, kan dan de relevante informatie inkijken over de geneesmiddelen die je het afgelopen jaar hebt genomen. Dat is belangrijk, want soms mag je bepaalde geneesmiddelen niet combineren. Het softwareprogramma maakt bij elke afhaling van een geneesmiddel automatisch verbinding met jouw gedeeld farmaceutisch dossier zodat het meteen een update krijgt en een controle kan uitvoeren naar dubbele medicatie of mogelijke interacties met andere geneesmiddelen.

 

bewaakt mee jouw gezondheid

Om je goed te kunnen begeleiden, is het niet alleen belangrijk dat we weten welke medicatie je gebruikt, maar ook hoe het in het algemeen met je gaat. Wist je bijvoorbeeld dat je bepaalde geneesmiddelen niet mag nemen als je zwanger bent? Of dat je geen hoestsiroop met suiker mag gebruiken als je diabetes hebt? Daarom registreren we ook die informatie in ons computersysteem, zodat de apotheker je een alternatief geneesmiddel kan voorstellen.

 

alles in een handig schema

Geneesmiddelen nemen is niet altijd zo eenvoudig. De ene keer moet je ze nuchter nemen, de andere keer bij het eten; sommige meerdere keren per dag, andere wekelijks. Daarom kan je aan jouw apotheek een handig medicatieschema vragen dat jou precies vertelt wanneer je welke medicatie moet nemen en hoe je dat het beste doet. Het softwarepakket registreert automatisch elke wijziging in de medicatie zodat het schema steeds up-to-date blijft.