Onze troeven

Groothandel

Geneesmiddelen zijn vaak een dringende noodzaak, dus wil de apotheker ze meteen afleveren. Daarvoor kunnen we onder meer rekenen op de logistieke ondersteuning van onze eigen groothandel die de apotheek verschillende keren per dag belevert en meer dan 21.000 verschillende producten voorradig heeft in het magazijn. Gebeurt het dat iets uitzonderlijk niet in voorraad is? Geen nood, dankzij ons volledig geautomatiseerd bestelsysteem en gerobotiseerd magazijn zorgen we ervoor dat je het medicijn in geen tijd kunt afhalen, vaak nog dezelfde dag.

Wetenschappelijke Informatiedienst

Elke apotheker is een expert op het vlak van geneesmiddelen. Maar medicatie nemen kan soms een complexe zaak zijn. Voor die hele moeilijke farmaceutische vraagstukken of bij enige twijfel, kunnen apothekers terecht bij onze eigen Wetenschappelijke Informatiedienst. Dit vijfkoppig team staat de apotheker bij met raad en daad over de nieuwste ontwikkelingen op medisch en farmaceutisch gebied en gaat bij complexe vraagstukken op zoek naar actuele studies en onderzoeken zodat de apotheker een correcte beslissing kan nemen.

Software

Naast die Wetenschappelijke Informatiedienst kan de apotheker ook rekenen op digitale ondersteuning. De software in de apotheek werd door een eigen gespecialiseerd team ontwikkeld en geldt als een voorbeeld voor de rest van de sector. Haar voornaamste rol is om bij elke afgifte na te gaan of het afgeleverde geneesmiddel effectief de beste keuze is. Geneesmiddelen kunnen immers elkaar werking beïnvloeden waardoor die toeneemt of net afneemt. Bovendien houdt het ook rekening met persoonskenmerken en de medische voorgeschiedenis.

 

Totaalaanbod

Gezondheid gaat over meer dan enkel geneesmiddelen. Dé grote sterkte van onze groep is de wisselwerking tussen de verschillende experts. Naast de apotheker en z’n assistenten kunnen we ook beroep doen op de knowhow van mobiliteitsverstrekkers, bandagisten, audiologen, enz. Voor meer info: www.thuiszorgwinkel.be en www.aurilis.be.

Individuele MedicatieVoorbereiding (IMV)

Geneesmiddelen nemen is niet altijd zo eenvoudig, zeker als je er meerdere per dag moet nemen. Daarom hebben we een centrale site ingericht waar we met de nieuwste technologieën geneesmiddelen herverpakken in individuele zakjes zodat je per innamemoment meteen de juiste medicatie hebt. Daardoor daalt het foutenpercentage spectaculair en kunnen medewerkers van instellingen en woonzorgcentra meer tijd investeren in de zorg van de bewoners. Klik hier voor meer informatie.

Franchise. Iets voor jou?

We vinden het beroep van apotheker nog steeds één van de mooiste ter wereld. De zorg voor onze patiënten, de opvolging van de nieuwste ontwikkelingen, het teamwerk, … Het blijft een fantastische uitdaging. Denk je er ook zo over en wil je misschien wel je eigen apotheek uitbouwen? We geven mensen graag de kans om zichzelf te ontwikkelen. Franchise geeft je de mogelijkheid om zelf je stempel te drukken maar tegelijkertijd te blijven rekenen op onze jarenlange expertise. Meer weten over franchise? Klik hier.