slapen

Deze week amper geslapen? Dan haal je dat toch gewoon dit weekend in. Niet?  En trouwens…mensen die het met minder uren slaap kunnen stellen, hebben gewoon meer karakter.  Over slapen doen nog steeds heel wat indianenverhalen de ronde en vaak staan ze mijlenver af van de realiteit.  In dit dossier over slapen zoeken we uit wat er van aan is en vind je tips om je slaappatroon gevoelig te verbeteren.  En dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. 

wat is slapen?

Slapen is veel meer dan in je bed gaan liggen, je ogen sluiten, ze de ochtend daarop weer opendoen en uitgerust wakker worden. Slapen is zeker geen nutteloze bezigheid of verloren tijd. Want net als een gezond voedingspatroon en voldoende beweging is slapen broodnodig voor een goede gezondheid.

hoeveel slaap heb je nodig om goed uitgerust aan de dag te beginnen? 

De slaapbehoefte hangt van persoon tot persoon af, alsook van de leeftijd van de persoon. In dit overzicht vind je de aanbevolen uren slaap per leeftijdscategorie. Uiteraard kan de slaapbehoefte per individu verschillen. 

je apotheker maakt het verschil

Wist je dat je apotheker van Surplusgezondheid de nodige opleidingen volgt om steeds up-to-date te blijven? Gesteund door onze Wetenschappelijke Informatiedienst, een bron van informatie voor onze apothekers. Hij of zij zoekt met je mee naar de beste oplossing voor jouw situatie.