Wie zijn we

Wie zijn de Surpluspartners?

Elke dag opnieuw de gezondheid van onze patiënten bewaken en begeleiden. Daar doen wij het voor. Daarvoor staan onze meer dan 450 medewerkers garant en slaan we als Surpluspartners de handen in elkaar. Verspreid over heel Vlaanderen vormen we zo samen een dicht netwerk van apotheken die enerzijds heel dicht bij onze cliënten staan maar die ons als groep ook de slagkracht geven om meer en betere service te bieden.

 

  

 

De Lindeboom Apotheek

Nog niet zo erg lang geleden vond je op elk Vlaams dorsplein een oude, robuuste lindeboom.  En dat is geen toeval. Eeuwenlang dichtte men de boom ‘goede’ eigenschappen toe en werd hij gezien als beschermer van huizen, kerken … én mensen. Onder het bladerdek kwam men samen voor huwelijken, dorpsfeesten of simpelweg een goed gesprek met de buren. Maar ook in de farmaceutische wereld heeft de lindeboom - en dan met name haar lindebloesem -  een belangrijke rol gespeeld. Die verbindende en heilzame rol vormt de basis van De Lindeboom Apotheken. Oorspronkelijk waren de vestigingen vooral in Mechelen gesitueerd. Maar vandaag zijn ze over heel Vlaanderen verspreid.

 

Vivantia

In 1954 opende Vivantia haar eerste apotheek in Leuven en breidde haar netwerk vervolgens gestaag verder uit in de stad en op andere plekken in het Hageland. Net zoals de andere partners was het doel: betaalbare geneesmiddelen voor iedereen. Later werd het netwerk verder uitgebreid met optiekzaken, hoorcentra, Thuiszorgwinkels, uitleendiensten voor medische hulpmiddelen en een serviceresidentie. 

 

Apotheek In het Zwaard

Voor de oorsprong van Apotheek In het Zwaard moeten we meer dan een eeuw terug in de tijd. Ook toen al was de apotheek op de Grote Markt in Hasselt een begrip. Vandaag is het prachtige gebouw nog steeds de uitvalsbasis van de vennootschap die intussen meer dan tien Limburgse apotheken beheert. Om een nog betere dienstverlening te kunnen bieden, werken we samen met de andere Surplus partners met als doel: een betaalbare en kwalitatieve gezondheidszorg voor iedereen.

 

                                                           

De Surpluskaart

Wist je dat je korting spaart bij de Surpluspartners? Hoe je dat doet, ontdek je hier

Thuiszorgwinkel: netwerk van experts in hulpmiddelen

Gezondheid gaat over meer dan alleen medicatie. Om een totaalaanbod te kunnen bieden, werken we intensief samen met de collega’s van Thuiszorgwinkel. Zo kun je beroep doen op een breed netwerk van specialisten. Van zorgadviseurs tot bandagisten. Van de audiologen van Aurilis hoorcentra tot mobiliteitsverstrekkers.

Samen met CM

De Surpluspartners vormen een sterke band met het CM-gezondheidsfonds. Waarom? We delen dezelfde belangrijke waarden: eerst de patiënt, aandacht voor kwaliteit en een sterk sociaal engagement. Door onze krachten te bundelen kunnen we een nog betere service bieden aan onze klanten. En dat kan iedereen zijn. Ongeacht tot welk ziekenfonds je behoort of welke taal je spreekt. Onze enige bekommernis is jouw gezondheid bewaken.

Dé geneesmiddelenexpert

Voor een succesvolle medicatietherapie heb je nood aan heldere communicatie en volledige transparantie. Daarvoor kun je rekenen op de ervaring en kennis van je huisapotheker. We leveren niet gewoon geneesmiddelen af maar vinden het daarentegen uiterst belangrijk dat je goed geïnformeerd bent. Dat je weet waarvoor de medicatie dient, hoe je ze moet innemen en welk effect ze kunnen hebben. Enkel wanneer je als patiënt de noodzaak van de behandeling inziet, kun je de therapie ook trouw volgen. De beste garantie op een spoedig herstel.

 

Heb jij jouw huisapotheker al aangeduid? 

Jouw apotheker kan nu nog een stap verder om je nog beter te begeleiden. Door hem of haar aan te duiden als jouw huisapotheker haal je het beste uit jouw gezondheid. Jouw huisapotheker behoudt immers altijd het overzicht van jouw geneesmiddelengebruik en kan voor jou een handig medicatieschema opstellen. Wil je weten wat een huisapotheker voor jou kan betekenen? Klik hier en ontdek de voordelen. Meer dan 600.000 Belgen zijn al overtuigd en genieten zo van de gratis extra begeleiding.

Wil je meer weten over de Surpluspartners?