zon

we maken er deze zomer een smeerboel van!

Zodra de zon van achter de wolken komt piepen, begint je huid te stralen. Je voelt je vrolijk en hoopt op een bruin kleurtje. Maar onbeschermd zonnen maakt je huid helemaal niet happy. Dat is de keerzijde van de medaille: je kunt verbranden, uitdrogen, een zonnesteek of zelfs huidkanker oplopen.

 

Speel niet met de gezondheid van je huid. Zorg net goed voor haar. Dit dossier zet je op de goede weg. Je ontdekt alles over veilig zonnen, de juiste beschermingsfactor, de zonnebank, … Kortom: hoe je je huid beschermt tegen schadelijke uv-stralen.

extra aandacht voor de allerkleinsten

Onze gouden raad: vermijd de zon op het heetst van de dag. Dat is meestal tussen 10 en 16 uur. Wil je toch zonnen? Smeer je dan elke twee uur royaal in. Als volwassene heb je ongeveer 30 ml zonnecrème nodig per smeerbeurt. Een tiener gebruikt iets minder, ongeveer 25 ml. Kleuters en kinderen hebben met 15 tot 20 ml voldoende. Smeer bij een baby minstens 10 ml.

ik ga op reis en neem mee ... 

… véél zonnecrème!
Zeker als je je graag insmeert met je favoriete product, stop je er het best genoeg van in je valies. Zonnebaden op het strand of liever een actieve vakantie? Pas je hoeveelheid zonnecrème aan zodat je jezelf én je kinderen goed beschermt.


Hoeveel zonnecrème heb je nodig bij een actieve vakantie?

 

maak er een smeerboel van!

Laat de zonnecrème rijkelijk vloeien. Voor een weekje zonnekloppen is de aanbevolen hoeveelheid voor volwassenen twee flessen zonnecrème van 200 ml. Kinderen komen toe met een fles per week. Draag je bedekkende kledij? Dan mag je die hoeveelheid halveren. Vergeet ook niet om je hoofd te beschermen met een pet, hoed en zonnebril. En geniet verantwoord van die grote vuurbal in de lucht.

Hoeveel zonnecrème neem je mee op strandvakantie?